Spravedlnost ve hvězdách?

Pavla Urbanová/

Ve chvíli našeho prvního nadechnutí, při narození na tento svět, se do našeho života odráží mapa postavení vesmírných těles a jejich vzájemná poloha. Tato mapa určuje kým jsme, jaké máme do života předpoklady, v jaké oblasti života se nám bude dařit a naopak, kde se setkáme se situacemi, které si od nás budou žádat zpracování.

Tuto mapu popisují astrologové jako nativní radix. Najdeme v něm 12 domů. To je označení pro oblasti života ve kterých budeme zpracovávat určitá témata. Každý dům má svou vlastní analogii na určité znamení zvěrokruhu a pak ve většině planetární obsazení.


Planety nám říkají s jakou energií budeme pracovat a domy určují, kde se to stane.
A nebo bychom mohli domy přirovnat k vesnicím a planety k jejich obyvatelům.
Vesnice bude vypadat tak jak se k ní budou chovat její obyvatelé a jak pro ni budou pracovat.

Ne každý dům je stejně velký a ne každý má své hvězdné obsazení. Domy, které mají početnější planetární obsazení pro nás představují oblasti života, které jsou pro nás v životě zásadní a kde budeme více “pracovat”. Domy, které jsou prázdné, pak pro nás nebudou v životě představovat tak důležitou oblast, to ale neznamená, že se jimi nebudeme zabývat.

Pro sestavení takové mapy je velmi důležité znát zeměpisnou délku a šířku místa narození v konkrétní den, měsíc, rok a přesný čas, protože z těchto údajů zjistíme jaké znamení zvěrokruhu zrovna vycházelo nad obzor, a od tohoto bodu můžeme určit s jakými základními energiemi budeme pracovat ve všech dalších domech (oblastech života).Tento bod se nazývá ascendent.


Ascendent určuje kým jsme, naše bytostné JÁ a reprezentuje začátek.Zároveň vytváří jakousi pomyslnou hranici mezi mikrokosmem a makrokosmem, mezi naším vnitřním prostředím, toho co si řešíme osobně, a mezi vnějším prostředím, jak působíme ve společnosti.

Když se budeme zabývat otázkou spravedlnosti lidského osudu, můžeme se bavit o tom, že někomu bylo dáno do vínku více a někomu méně, že každý na svět přišel za různých podmínek a dostal do ruky jinou mapu. Když se na tuto otázku ale podíváme z pohledu astrologie, můžeme zjistit, že jsou jisté věci už od narození dané, ale záleží hlavně na tom jak je dokážeme zpracovat.


Astrologie nám pomáhá zorientovat se v mapě svého života. A až na to, že taková mapa vypadá u každého jinak, nikomu v ní nechybí jediný bod. Všem se nám do mapy otiskne to co je na obloze pro všechny.

Každý z nás má své slunce, měsíc i bod štěstí, jen se u každého nachází jinde.

Pohyb těles ve vesmíru se naším narozením ale nezastavil, planety na obloze tranzitují stále a přináší energii do určitých oblastí našeho života. Někde nám pomáhají, jinde nás brzdí, jinde zase vyvolávají tlak. Většina se nám do života pravidelně vrací v různých časových intervalech a když pochopíme jak jejich energii integrovat, bude nás to posouvat k větší spokojenosti. Je to zkušenost, i nepříznivé situace, které dokážeme zpracovat se nemusí v budoucnu opakovat s takovou silou, ba naopak, mohou nás nakopnout jiným směrem. Pokud jejich energii nezpracujeme, poznáme to na tom, že se nám v životě budou opakovat stále ty stejné situace. Ve zkratce, nikam se neposuneme.

Život je pro nás jakousi časovou linií od narození po smrt a vědomí je otevřený systém, který je z velké části závislý na vnějším prostředí. Když se dokážeme zorientovat ve své vlastní mapě, naučíme se i konstruktivně interagovat s prostředím, budujeme vztah mezi vnitřní a vnější realitou.


Aby byl člověk v životě šťastný, musí se naučit propojovat svou osobní a společenskou sféru téhož principu a pokud pracuje na svém talentu, okolnosti se dříve nebo později začnou obracet v jeho prospěch. Najít sám sebe znamená najít smysl, a čím vyšší je úroveň vědomí, tím účinnější jsou uvědomovací procesy a následné korekce funkčních stavů. Astrologie nezná pojem dobrý a špatný, pracuje s pojmy příznivý a nepříznivý.


Jde jen o to vědět na co se zaměřit a čím se přestat zabývat. 


“Náš život je ve hvězdách”


Uveřejněno

v

,

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *